Hitta.se – En underskattad resurs

Hitta.se är en sajt som känner till det mesta om Sverige när det gäller företag, privatpersoner och platser. Här finner man adresser och telefonnummer till svenska företag och privatpersoner. Använd mobilen eller webben för att leta efter kartor, vägbeskrivningar, gatubilder och satellitbilder. Företaget som grundades 2004 har sedan starten ständigt vuxit och har varje vecka runt 3,4 miljoner unika besökare. Namn-, telefon-, adress- och branschuppgifter uppdateras dagligen och dessutom kan du som användare uppdatera dina egna uppgifter.

Sök efter ett visst företag, som Mediakonsulterna i Linköping AB, eller bland företag som är sorterade enligt branscher, såsom bil, båt & motor, butiker & shopping, och bygg & byggmaterial. Efter att ha klicka på en kategori kan man välja företag som sysslar med exempelvis bilbärgning. Det går även att leta efter närmaste bensinstation eller körskola. Sök på län och sedan vilken kommun företaget ligger i så dyker uppgifter om företag samt vägbeskrivning upp. Bolagsform, organisationsnummer, om verksamheten ingår i ett annat bolag samt när bolaget registrerades är uppgifter som finns på sajten. Mer detaljerad företagsinformation och nyckeltal kan även fås, bland annat antalet anställda, löner, resultaträkning och årsredovisningar.

I telefon- och adressregistret över privatpersoner kan man söka på län och sedan vilken kommun personen bor i. Uppgifter om var personen bor, hur mycket bostäder i närheten kostar, information om valdistriktet, medelinkomst, länk till LinkedIn, matbutiker, restauranger, skolor och vilken bil som köptes senast i området. Bostaden kan ses på en karta och vägbeskrivning kan fås. En fastighetsrapport över tomten kan också köpas.

De andra flesta tjänsterna på hitta.se är gratis: karta, vägbeskrivning, livsstil, styrelser, årsredovisning, företagsinfo, vem ringde?, gatubild, drönarbild, frilufts och tomter. En del av tjänsterna får man dock betala för, bostadsvärdering, taxeringskalender och kreditupplysning är sådana. På hitta.se går det att söka på namn och nummer och det går även att ta reda på vem som ringde. Denna sajt är en utmärkt och lättanvänd resurs.