Spela poker på nätet

Alltsedan nätpoker blev en realitet har spelare strömmat till de olika pokerrum som internet huserar. Det är spännande att prova på vad man duger till som pokerspelare speciellt sedan det konstaterats att poker lika mycket är ett skicklighetsspel som att det innehåller en del tur. Skickligheten ligger mycket i att veta när man ska gå in i spelet och när man skall lägga sig. Där skiljer det sig inte så mycket åt från poker live till nätet. Man kan lära sig hur motspelare fungerar genom hur de satsar och dess resultat men man kan inte se gester eller minspel. Därigenom bygger nätpoker mer på egen skicklighet och det beror inte bara på att väga sina två hålkort i Texas Hold ´em utan även på vad man satsar och när, eller vilka lägen man går med eller lägger sig.

Öva upp din förmåga

Det finns flera sätt att förkovra sig men i början gäller det att studera videos från storturneringar och att läsa och lära på nätet, exempelvis Pokerstjarnor.se som är en utmärkt sajt och källa för kunskap om poker. Räkna dock med att det kan ta en tid för att komma med i större finaler i vart fall för att spela ihop till inköpet. Den största tävlingen är naturligtvis WSOP, World Series of Poker, som går i Las Vegas på Binion’s Horseshoe Casino.

Bra pokersajter

Men för att hålla oss till mer jordnära turneringar i cyberrymden så är PokerStars olika turneringar de mest kända. Men där är också motståndet tufft, kanske enklare då på 888 Poker kanske. kolla även in Ladbrokes, William Hill Poker, Betsafe Poker och Party Poker. Men för all del, gå gärna in via de svenska sajterna som Unibet eller Betsson, där kan en svensk nybörjare känna sig mer hemma. Tänk på att om inköpet är lågt så strömmar många spelare till, exempelvis så har PokerStars en söndagsturnering där inköpet är 11 dollar.

Goda råd kostar inget på nätet

De grundläggande kunskaperna om poker får man som sagt att läsa experternas olika råd, men sålla dem väl och skapa dig din egen stil. Lär dig alla uttryck och speltermer och provspela med dig själv hemma. När du börjat och deltagit i några turneringar är det dags att analysera, skaffa ett bra program och skriv in varje hand. Att kunna värdera hålkorten tillhör de mest basala kunskaperna. Kom exempelvis ihåg att två kort i samma färg är alldeles för högt värderat. De matematiska och statistiska möjligheterna att floppen skall innehålla tre till av samma färg är mycket små.